الویت ها

سلامتی خوراک

با توجه به اهمیت زنجیره خوراک، یکی از برنامه­ها و اقدامات ما تولیدخوراک آماده­ و فرآوری با کیفیت بالا می­باشد. برای رسیدن به این هدف ما با مراقبت و هوشیاری اقدامات موثری را برای پیشگیری و ممانعت در برابر تقلب انجام میدهیم تا محصول نهایی از بالاترین کیفیت برخوردارباشد..

مدیریت پرهیز از مخاطرات

هدف و دور نمای ما از ایجاد روند تولید خوراک سالم افزایش ظرفیت کارخانجات می­باشد که این خود محصول  اطمینان بیشتر مصرف کنندگان، بهبود مدیریت مخاطرات از مزرعه تا سفره مردم و تعامل با نهاد ها وسازمانهای قانون گذاری در تحقق برنامه های ملی امنیت غذایی است.

بحران هایی که در زمینه  ایمنی خوراک رخ داده  بیانگر این نکته است که بخش دامداری در صورت قصوربهداشتی درهمان مراحل اولیه زنجیره تأمین خوراک، تا چقدر می تواند آسیب پذیر باشد. برای پیشگیری از بحران باید یک یکسری از اقدامات را سرلوحه قرار داد، از جمله: جلوگیری از رقابت بر سر استفاده نادرست از منابع مواد اولیه ، تمرکز بیشتر بر کاهش ضایعات (مواد غذایی) و  توجه به تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر ایجاد بحران و مخاطرات در صنعت خوراک. در نتیجه مسئولیت حفاظت از ایمنی خوراک بین همه بازیگران زنجیره خوراک مشترک بوده و نیازبه همکاری نزدیک بین همه فعالان در این صنعت دارد.

ما باور داریم رویکرد مخاطره محور نسبت به خوراک سالم در تمام مراحل زنجیره تولید، راس هرم اهمیت امنیت غذایی است. به واقع غالب مخاطرات ممکن در تولید خوراک سالم ریشه در آغاز زنجیرهمواد مصرف شده  دارند. ما بر ان هستیم که در مدیریت ایمنی خوراک از تأمین کنندگان مواد اولیه خوراک دعوت کنیم تا مشارکت خود را در مدیریت کاهش خطرات افزایش دهند. تلاش ما بر این است که تولیدکنندگان خوراک و کنسانتره ها بر اساس قوانین مراجع ذی صلاح بویژه سازمان دامپزشکی کشور  فهرست مخاطرات و چگونگی تاییدیه های سلامتی نهاده های خود را به اشتراک مصرف کنندگان بگذارند تا مدیریت ایمنی خوراک در سطح کارخانجات خوراک نیز تعمیم یابد.

منابع جدید خوراک

افزایش روزافزون تقاضای جهانی برای مواد غذایی با منشاء حیوانی و همزمان توسعه فناوری­های جدید برای استفاده محصولات زراعی در مواردی به غیر از مصارف خوراکی/غذایی، کارخانجات خوراک را بر آن می­دارد که برای استفاده از منابع جایگزین و جدید تلاش کنند. این مورد شامل طیف وسیعی از محصولات از جمله مواد اولیه­ای که سابقاً مصرف می­شدند ، جلبک ها ، حشرات و انواع  دیگری از محصولات دیگر که از صنایع مختلف غذایی و غیر غذایی حاصل می­گردند و استفاده از هریک از منابع جدید قبل از هرگونه تصمیمی که برای مصرف در زنجیره خوراک گرفته شود ، نیاز به ارزیابی جامع تعیین مخاطرات دارد.

پیش شرط کلیدی برای استفاده احتمالی چنین محصولاتی از خوراک، مشخص شدن موارد آسییب پذیر و بحران زاست. به همه فعالان این صنعت و موسسات تحقیقاتی توصیه می کنید که ارزیابی های جامع تعیین مخاطرات را انجام دهند تا از تضمین ایمنی در هر مرحله از زنجیره تولید اطمینان حاصل کنند. یا خیر. نهادهای ملی ارزیابی مخاطرات و به ویژه سازمان دامپزشکی نقش بسیار مهمی در ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید و معرفی نقاط مشکل­زای این منابع جدید غذایی یا جایگزین داشته باشند.

استانداردهای بهداشت خوراک

اعضاء ما  با اتکا به قوانین کشوری و بین المللی و همچنین تجارب حرفه­ای خود نسبت به جهت­گیری، کنترل و به حداقل رساندن مخاطرات بهداشتی و اطمینان بخشی سلامت خوراک اقدام می­ورزند.

تولید خوراک سالم مستلزم ارزیابی مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی است که اعضاء ما با رعایت تمامی دستورالعمل و قوانین صادر شده از سوی مراجع ذی­صلاح قانون­گزار و نظارتی از جمله سازمان دامپزشکی در صدد پرهیز از ورود آن­ها در چرخه خوراک حیوانات مصرف کننده و در نهایت تضمین ایمنی غذایی کشور از طریق سلامتی محصولات پروتئینی و لبنی و حفاظت از انتقال آلودگی­های متعاقب زیست محیطی آن هستند.

این اتحادیه تمام سعی خود را در هماهنگ­سازی،  رعایت استانداردهای بهداشتی لازم و پرهیز از ورود آلاینده­های احتمالی از طریق ارزیابی­های لازم بین اعضاء خود و نهادهای ملی و بین المللی به کار می­بندد.

ما همچنین در صدد هستیم تا با اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه، مدیریت فشرده­تر و  پرهیز از آلودگی در مراحل اولیه زنجیره از سطح مزرعه تا واحدهای جمع­آوری  مواد اولیه، پسماندهایی غذایی و بیولوژیکی مانند مایکوتوکسین­ها، سالمونلا، آنتروباکتریاسه­ها، مواد شیمیایی، فلزات سنگین و سموم نه تنها در زمینه ایمنی غذا کوشش نماید بلکه شرایط مساعدی را برای  اعضاء خود فراهم کند تا  بتوانند محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.

پیش شرط کلیدی برای استفاده احتمالی چنین محصولاتی از خوراک، مشخص شدن موارد آسییب پذیر و بحران زاست. به همه فعالان این صنعت و موسسات تحقیقاتی توصیه می کنید که ارزیابی های جامع تعیین مخاطرات را انجام دهند تا از تضمین ایمنی در هر مرحله از زنجیره تولید اطمینان حاصل کنند. یا خیر. نهادهای ملی ارزیابی مخاطرات و به ویژه سازمان دامپزشکی نقش بسیار مهمی در ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید و معرفی نقاط مشکل­زای این منابع جدید غذایی یا جایگزین داشته باشند.

سیستم های صنایع خوراک

هیچ سیستم غذایی بدون تولید حیوانات مزرعه نمی تواند پایدار باشد، زیرا نقش اساسی آنها در تبدیل مواد خوراکی غیرخوراکی کم ارزش انسان به مواد مغذی با ارزش بالا از طریق شیر، گوشت و تخم مرغ برای مصرف کنندگان است. در عین حال، حیوانات مزرعه کودهای ارگانیک بسیار ارزشمندی را برای محصولات زراعی فراهم می‌کنند، که آنها را به یک جزء کلیدی از سیستم‌های غذایی پایدار بر اساس اصول اقتصاد دایره‌ای تبدیل می‌کند. نقش صنعت خوراک دام ارائه تغذیه بهینه دام، کاهش تلفات مواد مغذی، بهبود سلامت و رفاه دام و افزایش عملکرد زیست محیطی سیستم‌های تولید دام، از طریق سیستم‌های تغذیه دقیق و پذیرش فناوری‌های جدید است.

امنیت زیستی

به حداقل رساندن خطر انتشار عوامل بیماری زا وظیفه همه است از جمله کشاورزان، صنایع کشاورزی، جمع آوری کنندگان غلات و بازدیدکنندگان مزرعه (مشاوران، ارائه دهندگان خدمات و غیره).

شیوع موارد بیماری زا جدید نیست، اما بین المللی شدن تجارت و تحرک پرسنل عواملی هستند که خطر انتشار عوامل بیماری زا را گاهی در فواصل طولانی افزایش می دهند. موثرترین راه برای به حداقل رساندن خطر، اجرای دقیق اقدامات امنیت زیستی در طول زنجیره است.

ماهیت اقداماتی که باید انجام شود به تعدادی از پارامترهای خاص برای شرکت خوراک بستگی دارد، به عنوان مثال. موقعیت جغرافیایی آن، نوع خوراک تولیدی (گونه ها)، منشاء و ماهیت مواد تشکیل دهنده خوراک مورد استفاده و غیره. این بدان معناست که هر شرکت به طور جداگانه باید برنامه امنیت زیستی خود را بر اساس ارزیابی ریسک خود توسعه دهد. FEFAC در سال 2019 توصیه‌های حرفه‌ای برای تهیه پیش‌نویس یک طرح امنیت زیستی در کارخانه‌های تولید خوراک برای تشویق پذیرش شیوه‌های امنیت زیستی خوب در زنجیره خوراک منتشر کرد.